ANKARA / POLATLI - İnönü Ortaokulu

Başvurular: 18-29 MART

Sınav: 2 Haziran

Sınav sonuçlarının ilanı: 28 Haziran

Merkezî Sınav; 02 Haziran 2024 Pazar günü birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır. Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.

Sınava girmek isteyen öğrenciler; başvurularını velileri ile birlikte 18-29 Mart tarihleri arasında elektronik ortamda e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden İSTEĞE BAĞLI olarak yapacak. Sınavsız öğrenci alan okulları tercih edecek öğrencilerin bu sınava girmeleri zorunlu değildir.

Veli ve öğrenciler; 18-29 Mart tarihleri arasında (SON GÜN 29 Mart 2024) e-okul üzerinden sınava başvurularını yaptıktan sonra öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne giderek başvurularını mutlaka okul müdürlüğüne onaylatacak ve başvuru formunun 1 Adet çıktısını okul müdürlüğünden teslim alacaktır. Okul Müdürlüklerince onaylanmayan başvurular kabul edilmeyecektir. Bu konudaki sorumluluk veliye aittir.

Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını, onaylanıp onaylanmadığını

e-okul üzerinden elektronik ortamda takip edebilecekler.

LGS; il, ilçe merkezindeki belirlenen okullarda yapılacak yani öğrenciler farklı okullarda sınava girecekler.

Öğrenciler sınava girecekleri bina, salon ve sıra bilgilerini 24 Mayıs 2024 tarihinde e-okul üzerinden öğrenebilecektir.

Öğrenciler bu yıl farklı okullarda sınava girecekleri için sınava giderken mutlaka yanlarında SINAV GİRİŞ BELGESİNİ, KİMLİKLERİNİ götüreceklerdir.

Öğrenci ve veliler 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren “SINAV GİRİŞ BELGESİNİ” öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüklerine giderek onaylı çıktı olarak alacaklardır.

Sınava başvuru ücreti alınmayacak

Ekm

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI 24.10.2023 TARİHİNDE SAAT15:00 DA YAPILACAKTIR. TÜM VELİLERİMİZİN KATILIMINI BEKLİYORUZ